Classroomscreen | INTERACTIEF WHITEBOARD

GRATIS INTERACTIEF WHITEBOARD

Er zijn vele whiteboard en Digibord programma’s online te vinden, maar ze hebben allemaal wel wat. Soms staan ze stiekem vol met reclame of werkt het wel, maar moet je toch betalen om te blijven gebruiken. Classroomscreen is anders dan de anderen. Het is ontwikkeld door de Nederlandse docent Laurens Koppers, die gewoon een goed product heeft gemaakt. Niets meer en niets minder.Bescheiden als hij is schrijft hij zelf “I hope it helps you a little bit in your lessons.” Veel te bescheiden eigenlijk, want Classroomscreen zit boordevol Digibord widgets die je helpen bij je dagelijkse lessen 

Big image

HOE WERK JE MET CLASSROOMSCREEN?

Je gaat allereerst naar de website www.classroomscreen.comDaar kom je al direct in het digibord. Je kunt dus direct aan de slag.

Vervolgens kun je de achtergrond wijzigen naar je eigen wensen en de diverse widgets los van elkaar op je bord zetten. Je kunt sommige widgets meerdere malen plaatsen op je bord. Alles werkt heel intuïtief en wil je een widget er weer af halen dan klik je onderin je bord bij het betreffende widget symbool op het rode kruisje en het is weg.

DE WIDGETS:


ACHTERGROND WIDGET

 Achtergrond widget
Hiermee kun je de achtergrond wijzigen van je ClassroomScreen. Je kunt kiezen uit een aantal standaard achtergronden of zelf een achtergrond uploaden. Of laat je verrassen door een willekeurige achtergrond te ‘kiezen’.

 WILLEKEURIGE NAAM WIDGET

Willekeurige naam widget
Hiermee kun je een willekeurige leerling selecteren. Handig en eerlijk.Je kunt de namen zelf intypen of je selecteert een tekstbestand met daarin de namen.
Je kunt ook dobbelen met online dobbelstenen. Je kiest of je gaat dobbelen met 1,2 of 3 dobbelstenen. Je weet maar nooit waar dat handig voor is.


DE GELUIDSNIVEAU METERDe geluidsniveau meter
Om het geluid een beetje in de hand te houden in je klas, werkt deze geluidsmeter misschien wel goed. Je kunt de gevoeligheid instellen en het geluid zo ‘zichtbaar’ maken op je digibord.

 DE QR CODE WIDGET

De QR code widget

Als je een linkje wilt delen naar een bepaalde website, dan is dat toch vaak lastig. Zet je echter met de QR code widget de link op je bord, dan is dat heel eenvoudig.Type simpelweg de url (webadres) in van de site die je wilt delen met je leerlingen en de leerlingen kunnen met hun mobieltje de 
QR code fotograferen. In Google Chrome voor je mobieltje zit standaard al een QR code scanner, dus dat is ook al niet meer het probleem.


DE GROTE TEKENING WIDGET

De grote tekening widget

Natuurlijk wil je ook gewoon kunnen tekenen op je bord. Vanzelfsprekend kan dat met de ingebouwde tekening widget. Een witte achtergrond zorgt ervoor dat je alles kunt tekenen in verschillende kleuren, verschillende pendiktes en eventueel voorzien van een lijnen achtergrond als hulpje.


DE KLEINE TEKENING WIDGET

De kleine tekening widget

Alleen even een kleine tekening maken en ook nog andere widgets zichtbaar hebben op je bord kan ook. Dit doe je met de kleine tekening widget. Deze heeft alle functies in zich van de grote tekening widget.


DE TEKST WIDGET

De tekst widget

Gewoon even 1 of meerdere tekst widgets op je bord plaatsen en je kunt teksten typen of plakken op je digibord. Meerdere lettergroottes, lijstjes, smilies, kleuren, achtergrondkleuren zijn allemaal mogelijk.

DE WERKSYMBOLEN WIDGET

De werksymbolen widget

  • Stilte
  • Fluisteren
  • Overleggen
  • Samenwerken

Dat zijn de beschikbare symbolen die je op je bord kunt plaatsen.
Handig voor een gestructureerde les!


DE STOPLICHT WIDGET

De stoplicht widget

 Als je dan toch zo lekker gestructureerd bezig bent, dan kan een stoplicht (is dat wel een goede benaming??) er ook wel bij. Als je dit goed afspreekt weten de leerlingen precies wat er van ze verwacht wordt. Je zet het stoplicht snel op je bord, klikt op een kleur en klaar ben je!

DE TIMER WIDGET

De timer widget

 Met de timer widget plaats je een afloop timer of een stopwatch op je bord. Met de pijltjes stel je de gewenste tijd in en de klok tikt af. Bij de nul hoor je een bel en tijdens het lopen zie je de zandloper lopen. Ook gewoon weer zo’n handige ingebouwde tool die je veel zult gebruiken.

DE KLOK WIDGET

De klok widget

 De klok widget spreekt voor zich natuurlijk, maar heeft toch ook een paar mogelijkheden. Zo kun je de klok met een 12 uur of 24 uur systeem neerzetten. Je kunt er ook voor kiezen om de kalender erbij te zetten, maar zonder kan ook.