L’oreal app Make-up Genius : een virtuele make-up spiegel

http://shoebyblog.nl/app-makeup-genius/Sinds deze week is de Nederlandse versie van de L’oreal app Make-up Genius gratis te downloaden. Wat is dit een leuke app!  Naast dat het een leuk speledingetje is, is app ook gewoon enorm handig om looks en make-up kleuren uit te proberen.

Ik heb het zelf ook even geprobeerd. Op mij als man wordt het er niet beter op, maar mijn leerlingen vonden het fantastisch om zelf mee te spelen. [social_quote duplicate=”yes” align=”default”]Makeup Genius van L’oreal is een mooie app om meisjes en technologie te verbinden[/social_quote].

Via Android of de I-store kun je de app downloaden. Je meldt je aan met taal Nederlands en vervolgens maakt de app een scan van je gezicht. Het leuke is daarna dat je looks kunt gaan toepassen en jezelf ziet met een bepaalde look. Je beeld staat niet stil, want je ziet jezelf nog gewoon via de camera van je telefoon of tablet, en de look, oogschaduw, lipstick, blusher, eyeliner of wat dan ook, is gewoon toegepast. Je kunt wisselen van kleur, je kunt barcodes scannen, zodat je in de winkel de nieuwste kleuren en producten op je look kunt toepassen. Je kunt zelfs de producten kopen vanuit de app.

 

Omdat zoiets zo lastig in woorden is uit te drukken, hebben de dames van Trendbibbles een video gemaakt en een aantal foto’s waarop je de looks kunt zien. “We vinden zelf dat voor ons de app het beste werkt met de losse producten. Zoals je aan de foto’s van Desiree kunt zien is het uitproberen van de looks toch wel een beetje hilarisch. Het zijn in ieder geval looks die we zelf niet willen toepassen.”

L’oreal app Make-up Genius

App: Makeup Genius – Shoeby blog
Wie beter dan make-upmerk L’Oréal Paris kan een app ontwikkelen waarbij je make-up eerst digitaal kan testen voor je het op je gezicht aanbrengt? Je gebruikt je telefoon als een spiegel als je de make up digitaal aanbrengt via de app. Rode lipstick iets voor jou? Toch niet. Dan probeer je supersnel én zonder geklieder iets anders.
De app is gratis te downloaden voor iPhone en iPad.

Makeup Genius on the App Store

We are unable to find iTunes on your computer. To download the free app Makeup Genius by L’Oreal USA, get iTunes now. Already have iTunes? Click I Have iTunes to open it now. iTunes for Mac + PC By L’Oreal USA Open iTunes to buy and download apps.

 

Enzo Knol en zijn invloed op onze leerlingen

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3815498/2014/12/26/Enzo-Knol-Ik-laat-je-lachen-sowieso.dhtml

Ruim 450.000 kinderen en jongeren kijken elke dag naar een filmpje van Enzo Knol op YouTube. Hij is gepest, hij ziet zijn vader niet meer. Zijn belangrijkste boodschap: blijf positief.
Enzo is een vlogger, een betrekkelijk nieuw vak.

Enzo is een vlogger, een betrekkelijk nieuw vak waarvoor hijzelf de volgende definitie hanteert: “Ik vind zelf dat een vlogger iemand is die elke dag een video maakt van zijn eigen leven. Zomaar praten tegen een camera noem ik geen vlog. Je laat zien wat je doet en je vertelt iets over jezelf.”

De eerste vlogs waren een paar minuten lang, nu zijn ze gemiddeld een kwartier. “Voor de kijkers was dat ook nieuw, maar die vonden ze zo leuk dat ze bleven hangen. Die van mijn verjaardag was zelfs 46 minuten en die is ontzettend goed bekeken.” Het fascinerende is dat er in zijn filmjes helemaal niet zo vreselijk veel gebeurt. Enzo staat op, hij drinkt limonade, zijn vrolijke vriendin Dee gaat taartjes bakken, ze halen haar broertje Quin op van voetbal, hij leegt de vuilnisbak, hij breekt zijn arm, hij steekt zijn vuist omhoog: Knolpower!En Enzo praat, hij praat, zonder haperingen. Elke zin brengt hij tot een goed einde, op de video en thuis, ‘terwijl ik vroeger helemaal geen prater was!” [social_quote duplicate=”no” align=”default”]Hij eindigt steevast met ‘dikke vette peace’, vaak gebruikt hij ‘nice’ en ‘awesome’, sommige dingen zijn ‘fucking'[/social_quote] – en dat is dan ook meteen zijn ergste krachtterm.

Hij is voor zijn fans de jongen die altijd positief is. En een lolbroek, vroeger op school, nu op zijn eigen YouTubekanaal, waar hij om zeven uur ‘s avonds ook nog een gamevideo op zet. Twee video’s per dag. Enzo haalt de laptop erbij om de ‘kijkcijfers’ te laten zien. Vanaf de dag dat hij zijn eerste filmpje de lucht in stuurde – 13 juni 2013 – gaat de lijn alleen maar naar boven. Knol heeft nu 470.000 abonnees en zijn video’s worden inmiddels zo’n 20 miljoen keer per maand bekeken door jonge mensen tussen de zes en twintig. “Mensen denken dat ik een mooie jongen ben, en dat er alleen maar meisjes op mij afkomen, maar het merendeel, 70 procent, is jongen.”Hoe dan ook: “Steeds meer mensen weten wanneer Enzo komt, ze weten wat ze kunnen verwachten en ze weten dat ze kunnen lachen.

Het is heel duidelijk: ik beloof dat er elke dag twee video’s komen. En die belofte maak ik waar, ik heb heel weinig gemist. Ik ben heel voorspelbaar. Maar mijn grootste kracht is de interactie met de kijkers. Soms zit ik wel een uur lang te reageren op Twitter. Ik haal daar ook onderwerpen uit, zij zijn mijn grootste inspiratiebron.”De Hilversumse vlogger weet dat hij invloed heeft op zijn jonge publiek. Daar houdt hij rekening mee, bijvoorbeeld als hij vertelt over zijn eigen schoolcarriére.

Hij hopte van vmbo-t naar kader, naar beroepsgericht en terug. “Ik deed niks, ik kon niet stilzitten, ik tikte steeds met mijn voeten tegen de vloer. Ik was ontzettend druk, ik voelde veel van binnen maar ik wist niet hoe ik dat moest uiten, dat deed ik via grapjes. Ik was altijd de clown van de klas, ik heb een aanstekelijke lach, zeggen ze.” [social_quote duplicate=”no” align=”default”]Enzo Knol: Met school vlotte het niet, ging eraf zonder diploma[/social_quote]

Hij is een vroegtijdig schoolverlater. Enzo Knol: ‘Ik laat je lachen, sowieso’ – Nederland – TROUW

TwinQ-onderzoek: top 10 websites van kinderen en jongeren in 2014 YouTube, Facebook en Google domineren http://www.kidsenjongeren.nl/media/twinq-onderzoek-top-10-websites-2014/

Marketingonderzoek en –adviesbureau TwinQ heeft een grootschalig en diepgaand kwalitatief en kwantitatief onderzoek* uitgevoerd naar de belevingswereld van kinderen en jongeren anno nu, en ik mag hier exclusief de resultaten uit het deel over media met je delen. Eerder zag je al overzichten van de populairste games, de meest geliefde apps en de favoriete tv-programma’s en als laatste in deze serie staan hieronder websites centraal. Grofweg kan gesteld worden dat bij kinderen spelletjessites favoriet zijn en bij jongeren sociale media en nieuwssites meer aanspreken.

Bij alle leeftijden staan YouTube, Facebook en Google hoog in het lijstje. Angela Weghorst van TwinQ legt uit waarom: “YouTube wordt gebruikt om leuke filmpjes te bekijken, muziek te luisteren of informatie op te zoeken. [social_quote duplicate=”no” align=”default”]Met name bij jongens rond de 12 jaar zijn vloggers als Enzo Knol favoriet[/social_quote] TwinQ-onderzoek (4): top 10 websites van kinderen en jongeren in 2014 YouTube, Facebook en Google domineren – Trends in Kids- & Jongerenmarketing

Waarom de populaire youtuber Enzo Knol belaagd wordt door fanshttp://allesoverjongeren.nl/youtuber-belaagd-door-fans/

Die Enzo Knol lijkt een doodnormale jongen, wat maakt hem dan zo bijzonder? Tja, deze vraag kan je eigenlijk stellen bij elke willekeurige celebrity. Het hele guy next door imago werkt juist altijd erg goed. Enzo is niet geliefd omdat hij bijzonder is, maar omdat jongeren hem leren kennen via zijn YouTube kanaal. Hij kiest ervoor om in de openbaarheid te treden met zijn persoonlijkheid. Bekend maakt nou eenmaal bemind.

‘In the future everybody will be world famous for fifteen minutes,’ zei Andy Warhol al in 1968. Je kan inmiddels concluderen dat hij gelijk had. Programma’s zoals Idols, maar ook allerlei reality shows hebben ervoor gezorgd dat ‘de gewone mens’ heel snel beroemd kan worden. [social_quote duplicate=”yes” align=”default”]Met de juiste timing en marketing is het mogelijk om van iemand een ster te maken[/social_quote]
Youtubers maken hier gebruik van.

Hoewel de filmpjes van Youtubers heel spontaan en oprecht lijken, zit hier vaak een team achter wat de Youtubers ondersteunt. Social1nfluencers is bijvoorbeeld een bureau wat jonge vloggers helpt bij het bepalen van hun strategie. Meestal wordt deze strategie zo ingezet dat kijkers niet het idee hebben dat alles volledig is geregisseerd. Overigens weet ik niet of dit bij Enzo Knol ook van toepassing is. Lees verder : Waarom de populaire youtuber Enzo Knol belaagd wordt door fans

 

Iedere dag, verander je wachtwoorden dag

24 november is het de ‘verander je wachtwoorden dag’, maar eigenlijk is dat lang niet genoeg. Ga maar eens na op hoeveel websites je eigenlijk dezelfde wachtwoorden gebruikt. Zeker tegenwoordig met al die berichten over gehackte sites is niets meer veilig. Zo lagen een tijdje geleden alle gegevens van gebruikers van smulweb.nl op straat. Stel je voor dat je daar hetzelfde wachtwoord zou hebben gebruikt als bij je online bankieren of je webmail. Niet aan denken…   Besef je ook dat als iemand achter bijvoorbeeld je Gmail account gegevens komt, het zeer waarschijnlijk is dat hij al je gegevens kan verkrijgen. In bevestigingsmailtjes staan immers deze gegevens ook. Of iemand kan namens jou een ‘wachtwoord vergeten’ Emailtje laten sturen naar je Gmail account.

 

wachtwoordbewust.nl

Op wachtwoordbewust.nl kunnen mensen niet alleen controleren welke wachtwoorden wel en niet sterk zijn, maar er zijn ook enkele basistips te vinden en er worden handvatten gegeven hoe mensen een sterk wachtwoord kunnen bedenken en onthouden. We hebben in het verleden al wel geconstateerd dat het geen vanzelfsprekendheid is dat iedereen altijd en overal een sterk wachtwoord gebruikt. De site is zo opgezet dat deze voor diverse soorten gebruikers bruikbaar is, al verwachten we dat jullie het niveau van de site inmiddels ontstegen zijn en je er dus niet helemaal thuis zullen voelen.

Via tweakers.net

Stappenplan veilig wachtwoord volgens Radboud Universiteit Nijmegen

http://www.ru.nl/informatiebeveiliging/beveilig-wachtwoord/stappenplan-veilig/Er worden hier drie manieren beschreven om een veilig wachtwoord te creëren. Kijk welke manier voor jou een makkelijk te onthouden wachtwoord produceert. Want denk er aan: voorkom dat je je wachtwoord opschrijft, zeker in combinatie met het acoount en de gebruikersnaam. Het gebruik van plakmemo’s op computers of een papiertje met daarop je wachtwoord onder je toetsenbord is not done!Veilig wachtwoord: manier 1 Stappenplan veilig wachtwoord – Informatiebeveiliging

De beste wachtwoordmanagers

Natuurlijk bieden de meeste browsers een mogelijkheid om wachtwoorden te onthouden, dus waarom zou u voor dit doeleinde extra software installeren? Een logische redenering die echter eenvoudig is te weerleggen. Bij de meeste websites waar registratie nodig is komt u een aanvinkveld tegen, zodat u altijd blijft ingelogd. Helaas is dat niet erg veilig. De betreffende website plaatst namelijk een cookie met informatie van uw account op de computer. U weet niet of er een goede versleuteling wordt toegepast, waardoor u de controle kwijt bent. Vooral bij malwarebesmettingen is dat gevaarlijk. Malware zoekt vaak naar wachtwoorden die in cookies zijn opgeslagen, met alle narigheid van dien. Verder hebben alle bekende browsers een functie om wachtwoorden te onthouden. Ook daarvan is de veiligheid twijfelachtig, omdat iedereen die toegang heeft tot uw computer de gegevens eenvoudig achterhaalt. Firefox en Opera bieden de mogelijkheid persoonlijke informatie te beveiligen met een hoofdwachtwoord, maar dat is in het verleden niet altijd betrouwbaar gebleken. Gebruik daarom liever een wachtwoordmanager, waarin u alles zorgeloos opslaat. De onderstaande lijst geeft een aantal software programma’s die je kunt downloaden.

Website: www.lastpass.com

In tegenstelling tot andere wachtwoordmanagers slaat deze tool alle informatie online op in een ‘virtuele kluis’. Het voordeel hiervan is dat u via elke computer met internetaansluiting toegang hebt tot de database. Door de 256-bit AES-encryptie is de veiligheid gegarandeerd. U kunt er tijdens de installatie voor kiezen om de software te integreren in Firefox en/of Internet Explorer. Eventueel laat u het programma zoeken naar onbeschermde wachtwoorden op de computer. U importeert ze vervolgens gemakkelijk naar uw LastPass-account, waarna het de oorspronkelijke gegevens van de computer verwijdert. Nuttig is de functie om automatisch webformulieren in te vullen. Als u de installatie hebt afgerond, nestelt er een pictogram in de browser waarmee u zich aanmeldt met het hoofdwachtwoord. Wanneer u tijdens een surfsessie een wachtwoord en gebruikersnaam invult, vraagt de tool of het de gebruikersnaam en wachtwoord moet onthouden. De gegevens worden vervolgens gecodeerd opgeslagen in uw online account. Bij een volgend bezoek aan de website voldoet een klik op AutoLogin. LastPass is een bijzonder gebruiksvriendelijk hulpmiddel, waarin alles in het Nederlands duidelijk wordt uitgelegd. Tevens bevat het veel geavanceerde opties voor de veeleisende gebruiker, zoals exporteren, backups maken en delen met vrienden.

Website: www.keepass.info

Hoewel het er niet zo sprankelend uitziet, is Keepass Password Safe een erg goed programma voor het opslaan van wachtwoorden. Alle persoonlijke gegevens worden in een versleuteld bestand op uw computer geplaatst. De software is standaard Engelstalig, maar u wijzigt dat simpel in het Nederlands. Hiervoor navigeert u naar View, Change Language en Get more languages. U downloadt daarna de juiste taalmodule en pakt het zip-bestand uit. Het bestand kopieert u dan naar de map waar de software is opgeslagen, bijvoorbeeld C:Program FilesKeePass Password Safe 2. U herstart vervolgens het programma en selecteert de gewenste taal. Via Bestand en Nieuw legt u eenvoudig een versleutelde database aan. U krijgt op drie manieren toegang tot deze database, namelijk via een hoofdwachtwoord, uw Windows gebruikersaccount en/ of sleutelbestand. Laatstgenoemde plaatst u bijvoorbeeld op een usbstick, waarmee u de accountgegevens ontsleutelt. In het linkergedeelte staan diverse rubrieken, waarin u alle accounts verwerkt. Natuurlijk wijzigt u deze indeling naar eigen inzicht. Wachtwoorden voert u handmatig in via Bewerken en Invoer toevoegen. Met de rechtermuisknop kopieert u de accountgegevens naar de juiste websites, maar het is gemakkelijker om de functie autotypen te gebruiken. Het programma bevat verder handige functies zoals een wachtwoordgenerator en diverse importeer- en exporteermogelijkheden. Er is ook een draagbare versie van de software beschikbaar.

Website: www.roboform.com

Tijdens de installatie van RoboForm bedenkt u direct een hoofdwachtwoord. Het is hierbij overigens opvallend dat het programma niet aangeeft of u een sterk wachtwoord gebruikt. U geeft in datzelfde scherm aan na hoeveel minuten de software automatisch moet uitloggen. Na de installatie is het direct actief vanuit het Systeemvak en bevat uw browser een speciale toolbar. Als u naar een website surft met een inlogscherm, dan onderschept de software direct de gegevens en slaat ze op in zogeheten ‘Passcards’. Er verschijnt dan een pop-up, waar u een herkenbare naam typt. Vervolgens logt u via de toolbar in met een enkele muisklik. Verder slaat u overige informatie op in Safenotes, zoals activatiesleutels en pincodes. Het gebruik van RoboForm is door de Nederlandstalige interface eenvoudig, zodat u snel u weg zult vinden. Standaard zijn de gegevens beschermd door een AES-encryptie, maar u kiest ook gemakkelijk een andere versleutelingsmethode, zoals Blowfish, RC6, 3-DES of 1-DES. U vindt deze mogelijkheid in uw browser bij RoboForm, Opties en Beveiliging. Ook een functie om goede wachtwoorden te genereren ontbreekt niet. Er is tevens een betaalde versie, waarmee u onbeperkt Passcards en identiteiten aanmaakt.
Deze password managers komen van een artikel  uit Computer Idee nummer 26, jaargang 2009. De beste wachtwoordmanagers | Computer Idee

Mijn persoonlijke voorkeur om te gebruiken als password manager: Dashlane

http://computertotaal.nl/apps-software/dashlane-wachtwoorden-centraal-opgeslagen-61756Ik kan me bijna geen website bedenken die ik regelmatig bezoek, maar waar ik geen persoonlijke account heb. Aangezien ik niet voor al deze accounts dezelfde wachtwoorden gebruik, kan het een behoorlijke taak zijn om deze allemaal te onthouden. Dashlane helpt hier gelukkig mee.

Dashlane is een app die het mogelijk maakt om al jouw wachtwoorden op een centrale plek op te slaan. De wachtwoorden worden vervolgens versleuteld met een hoofd-wachtwoord dat je zelf kan kiezen. Dashlane is niet alleen beschikbaar als app voor iOS en Android, maar ook als programma voor Mac OS X en Windows. Deze applicaties zijn los volledig kosteloos te gebruiken. Wanneer je een abonnement afsluit is het ook mogelijk om wachtwoorden te synchroniseren tussen verschillende apparaten.

Dashlane is een app die het mogelijk maakt om al je wachtwoorden op een centrale plek op te slaan. Met behulp van een abonnement is het ook nog eens mogelijk om deze wachtwoorden te synchroniseren tussen verschillende apparaten. De dienst maakt een prachtig overzicht van je wachtwoorden en kan deze ook nog eens automatisch invullen bij gebruik op een computer. Helaas is de prijs van een abonnement op Dashlane relatief duur. Ook zul je voor jezelf moeten nagaan of je uit privacy overweging al jouw wachtwoorden in de cloud wil opslaan. Mijn persoonlijke voorkeur als wachtwoord manager: Dashlane

Schoolmusical van groep 8 als schoolfilm aan de ouders geven zonder gedoe

 

Schoolfilms verstrekken zonder gedoe

musical op video opnemen en aan de ouders 'geven' zonder gedoe is nu mogelijkJouwschoolfilm.nl is een initiatief van Willem Wiers uit Groningen. Dankzij zijn werkervaring bij een begeleidingsbureau voor scholen is hij goed bekend met de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Bovendien was hij zelf als ouder van basisschoolkinderen betrokken bij het filmen en monteren van musicals, kerst- en sinterklaasvieringen en het branden van het eindresultaat op DVDs: Al met al is dit voor scholen elk jaar een hoop gedoe en geregel, bovenop hun toch al drukke werk.

Inkomsten Voor School
Privacy Is Gewaarborgd
Bestelgemak Voor Ouders
Meer Voordelen

 

Schoolfilms verstrekken zonder gedoe | IPON

Veel groepen 8 zijn hard bezig met het oefenen voor de eindmusical. Als het moment eenmaal zover is, wordt deze happening vaak opgenomen op film. Een leerkracht doet dat, of een welwillende ouder.

Hoe distribueren we die films naar de andere ouders van de klas?

Als school kun je de film op de website uploaden.
En daarna kunnen ouders die film via diezelfde website bestellen en downloaden.

Jouwschoolfilm.nl neemt alle zorgen rondom bestellen en betalen uit handen.

Mocht je binnen het netwerk van je school geen goede camera tot je beschikking hebben, dan biedt jouwschoolfilm.nl ook een pakket waarbij de camera ook geleverd kan worden. Basisonderwijs en ICT: Jouw Schoolfilm neemt gedoe uit handen

De voordelen van werken met jouwschoolfilm.nl

Altijd en overal beschikbaar

Films blijven beschikbaar in onze database. Nabestellen kan dus zonder gedoe.
Scholen hoeven geen administratie bij te houden, de betalingen niet zelf te innen en geen DVD’s te branden.
Als ouder reken je online af en krijg je direct de film toegestuurd. Als DVD of als download. Niks wachten: je kunt direct kijken!

Bepaal zelf hoe je de film wilt hebben

Als digitale download, afhankelijk van de gebruikte camera ook in HD
Als DVD-versie die je na het downloaden zelf kunt branden
De DVD die jou wordt toegestuurd

De privacy is gewaarborgd

Films zijn pas te downloaden na het invoeren van een wachtwoord dat door de school wordt verstrekt (optioneel)

Beter voor het milieu

Elk jaar ‘verbruiken’ scholen zo’n 100.000 DVD’s voor filmprojecten. Jouwschoolfilm.nl helpt die berg plastic terug te brengen!

Betere beeldkwaliteit

Ook films in Full-HD zijn mogelijk: deze passen niet op een DVD.
In haarscherpe HD-kwaliteit genieten van de schoolfilm.
Jouwschoolfilm Alle voordelen

5 gratis online tools om een instructiefilm te maken

5 gratis tools om een instructiefilm te maken

Een instructiefilmpje (screencast) is erg handig om je collega’s uit te leggen hoe bijvoorbeeld een ‘web 2.0’-tooltje of andere software werkt.

[social_quote duplicate=”yes” align=”default”]Tips voor het maken van een instructiefilmpje[/social_quote]

-Probeer het gekozen ‘screencast’-tooltje eerst uit. Zorg ervoor dat je alle mogelijkheden in je vingers hebt, voordat je het echte filmpje gaat maken.
-Met een niet te duur microfoontje kom je al een heel eind.
-Kies een rustig tijdstip om jouw filmpje te maken.
-Begin eerst met een draaiboekje (scriptje) te maken op papier.
-Maak de filmpjes niet te lang. Maximaal zo’n twee minuten film is meer dan genoeg.
-Verdeel het onderwerp van je filmpjes in “hapklare brokken”.
-Praat rustig, maar niet eentonig.
-Laat de bewegingen van de cursor en de opties waarop je klikt duidelijk zien.
-Maak een gratis account aan bij YouTube en begin een eigen kanaal.
-Maak bij ieder filmpje op YouTube een beschrijving bij de geüploade instructiefilmpjes.

5 online en gratis tools om een instructiefilmpje te maken:
#1. Screenr
#2. ScreenCastle
#3. Screencast-o-Matic
#4. GoView
#5. Screenbird

Zie ze allemaal op: 5 gratis online tools om een instructiefilmpje te maken « André Manssen blogt vanaf de Zijlijn…