Hoe maak je een goede infographic?

http://www.kunstbeeld.nl/nl/nieuws/16713/mediamatic-brengt-infographics-bezuinigingen.html

Hoe maak je een Infographic?

Het afgelopen jaar zijn infographics razend populair geworden. Ze bieden een andere (visuele) manier om informatie te presenteren. Maar wat is een infographic precies, waarom zou je er als marketeer gebruik van maken en hoe maak je een goede infographic? Vragen waarop de onderstaande infographic antwoord geeft.


Hoe maak je een boeiende infographic?

Infographic Labs adviseert de volgende zeven stappen:

  1. Bedenk een invalshoek
  2. Maak een visuele opzet
  3. Bepaal het kleurenschema
  4. Selecteer of maak opvallende afbeeldingen
  5. Doe onderzoek
  6. Zorg voor feiten en conclusies
  7. Redigeer

Persoonlijk zou ik de stappen 5 & 6 eerder in het traject doen, but that’s just me. Nadere uitleg over de stappen tref je hieronder aan in de infographic die Infographic Labs over dit onderwerp maakte. Dat klopt, een infographic die uitlegt hoe je infographics maakt. Logisch toch?

 

Infographics zijn hot

De populariteit van infographics is van recente datum. Een zoekopdracht binnen Frankwatching op de term ‘infographic‘ levert bijvoorbeeld 168 artikelen op. Het overgrote deel daarvan is in de afgelopen 2 jaar verschenen. Dezelfde zoekopdracht in Google levert ruim 32.200.000 resultaten op. Verfijn ik de zoekopdracht op publicaties van de afgelopen 24 uur, dan krijg ik nog 52.000 resultaten. Dat zijn dus (nieuwe) pagina’s die Google in de afgelopen 24 uur heeft geïndexeerd. Hoe je het dus wendt of keert, infographics zijn hot topic.


Andere sites over infographics maken

Storytelling in één frame tegelijk [Infographic]
Om het verhaal van een merk succesvol te maken op social media, is het verstandig om het verhaal te framen door middel van foto’s en video. Het liefst in één frame. De top 10 merken op Facebook vhebben het meeste engagement dankzij foto’s en video’s.
www.dutchcowboys.nl

Makkelijk zelf infographics maken met infogr.am | Vakblog – werken …
Infographics maken het handig om (veel) cijfermateriaal op een aantrekkelijke wijze te presenteren waarbij je conclusies en gesignaleerde trends meteen kunt visualiseren. Probleem is echter dat je redelijk bedreven moet …
http://rsnijders.info/vakblog/

Tool om toffe infographics te maken | VentureHacking.nl
Een mooie grafiek kan erg overtuigend werken in je presentaties, folders en websites. Hierbij een tool waardoor je geen designer hiervoor hoeft in te huren.
http://www.venturehacking.nl/

Images provided by:
www.kunstbeeld.nl
Opt In Image
Vond je dit interessant?
blijf dan op de hoogte

Ontvang regelmatig een Email met het laatste media en technologie in het onderwijs nieuws.
Geef je Email adres en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.

32 Comments