L’oreal app Make-up Genius : een virtuele make-up spiegel

http://shoebyblog.nl/app-makeup-genius/Sinds deze week is de Nederlandse versie van de L’oreal app Make-up Genius gratis te downloaden. Wat is dit een leuke app!  Naast dat het een leuk speledingetje is, is app ook gewoon enorm handig om looks en make-up kleuren uit te proberen.

Ik heb het zelf ook even geprobeerd. Op mij als man wordt het er niet beter op, maar mijn leerlingen vonden het fantastisch om zelf mee te spelen. [social_quote duplicate=”yes” align=”default”]Makeup Genius van L’oreal is een mooie app om meisjes en technologie te verbinden[/social_quote].

Via Android of de I-store kun je de app downloaden. Je meldt je aan met taal Nederlands en vervolgens maakt de app een scan van je gezicht. Het leuke is daarna dat je looks kunt gaan toepassen en jezelf ziet met een bepaalde look. Je beeld staat niet stil, want je ziet jezelf nog gewoon via de camera van je telefoon of tablet, en de look, oogschaduw, lipstick, blusher, eyeliner of wat dan ook, is gewoon toegepast. Je kunt wisselen van kleur, je kunt barcodes scannen, zodat je in de winkel de nieuwste kleuren en producten op je look kunt toepassen. Je kunt zelfs de producten kopen vanuit de app.

 

Omdat zoiets zo lastig in woorden is uit te drukken, hebben de dames van Trendbibbles een video gemaakt en een aantal foto’s waarop je de looks kunt zien. “We vinden zelf dat voor ons de app het beste werkt met de losse producten. Zoals je aan de foto’s van Desiree kunt zien is het uitproberen van de looks toch wel een beetje hilarisch. Het zijn in ieder geval looks die we zelf niet willen toepassen.”

L’oreal app Make-up Genius

App: Makeup Genius – Shoeby blog
Wie beter dan make-upmerk L’Oréal Paris kan een app ontwikkelen waarbij je make-up eerst digitaal kan testen voor je het op je gezicht aanbrengt? Je gebruikt je telefoon als een spiegel als je de make up digitaal aanbrengt via de app. Rode lipstick iets voor jou? Toch niet. Dan probeer je supersnel én zonder geklieder iets anders.
De app is gratis te downloaden voor iPhone en iPad.

https://itunes.apple.com/us/app/makeup-genius/id871897775?mt=8