Classroomscreen | INTERACTIEF WHITEBOARD

GRATIS INTERACTIEF WHITEBOARD

Er zijn vele whiteboard en Digibord programma’s online te vinden, maar ze hebben allemaal wel wat. Soms staan ze stiekem vol met reclame of werkt het wel, maar moet je toch betalen om te blijven gebruiken. Classroomscreen is anders dan de anderen. Het is ontwikkeld door de Nederlandse docent Laurens Koppers, die gewoon een goed product heeft gemaakt. Niets meer en niets minder.Bescheiden als hij is schrijft hij zelf “I hope it helps you a little bit in your lessons.” Veel te bescheiden eigenlijk, want Classroomscreen zit boordevol Digibord widgets die je helpen bij je dagelijkse lessen 

Big image

HOE WERK JE MET CLASSROOMSCREEN?

Je gaat allereerst naar de website www.classroomscreen.comDaar kom je al direct in het digibord. Je kunt dus direct aan de slag.

Vervolgens kun je de achtergrond wijzigen naar je eigen wensen en de diverse widgets los van elkaar op je bord zetten. Je kunt sommige widgets meerdere malen plaatsen op je bord. Alles werkt heel intuïtief en wil je een widget er weer af halen dan klik je onderin je bord bij het betreffende widget symbool op het rode kruisje en het is weg.

DE WIDGETS:


ACHTERGROND WIDGET

 Achtergrond widget
Hiermee kun je de achtergrond wijzigen van je ClassroomScreen. Je kunt kiezen uit een aantal standaard achtergronden of zelf een achtergrond uploaden. Of laat je verrassen door een willekeurige achtergrond te ‘kiezen’.

 WILLEKEURIGE NAAM WIDGET

Willekeurige naam widget
Hiermee kun je een willekeurige leerling selecteren. Handig en eerlijk.Je kunt de namen zelf intypen of je selecteert een tekstbestand met daarin de namen.
Je kunt ook dobbelen met online dobbelstenen. Je kiest of je gaat dobbelen met 1,2 of 3 dobbelstenen. Je weet maar nooit waar dat handig voor is.


DE GELUIDSNIVEAU METERDe geluidsniveau meter
Om het geluid een beetje in de hand te houden in je klas, werkt deze geluidsmeter misschien wel goed. Je kunt de gevoeligheid instellen en het geluid zo ‘zichtbaar’ maken op je digibord.

 DE QR CODE WIDGET

De QR code widget

Als je een linkje wilt delen naar een bepaalde website, dan is dat toch vaak lastig. Zet je echter met de QR code widget de link op je bord, dan is dat heel eenvoudig.Type simpelweg de url (webadres) in van de site die je wilt delen met je leerlingen en de leerlingen kunnen met hun mobieltje de 
QR code fotograferen. In Google Chrome voor je mobieltje zit standaard al een QR code scanner, dus dat is ook al niet meer het probleem.


DE GROTE TEKENING WIDGET

De grote tekening widget

Natuurlijk wil je ook gewoon kunnen tekenen op je bord. Vanzelfsprekend kan dat met de ingebouwde tekening widget. Een witte achtergrond zorgt ervoor dat je alles kunt tekenen in verschillende kleuren, verschillende pendiktes en eventueel voorzien van een lijnen achtergrond als hulpje.


DE KLEINE TEKENING WIDGET

De kleine tekening widget

Alleen even een kleine tekening maken en ook nog andere widgets zichtbaar hebben op je bord kan ook. Dit doe je met de kleine tekening widget. Deze heeft alle functies in zich van de grote tekening widget.


DE TEKST WIDGET

De tekst widget

Gewoon even 1 of meerdere tekst widgets op je bord plaatsen en je kunt teksten typen of plakken op je digibord. Meerdere lettergroottes, lijstjes, smilies, kleuren, achtergrondkleuren zijn allemaal mogelijk.

DE WERKSYMBOLEN WIDGET

De werksymbolen widget

 • Stilte
 • Fluisteren
 • Overleggen
 • Samenwerken

Dat zijn de beschikbare symbolen die je op je bord kunt plaatsen.
Handig voor een gestructureerde les!


DE STOPLICHT WIDGET

De stoplicht widget

 Als je dan toch zo lekker gestructureerd bezig bent, dan kan een stoplicht (is dat wel een goede benaming??) er ook wel bij. Als je dit goed afspreekt weten de leerlingen precies wat er van ze verwacht wordt. Je zet het stoplicht snel op je bord, klikt op een kleur en klaar ben je!

DE TIMER WIDGET

De timer widget

 Met de timer widget plaats je een afloop timer of een stopwatch op je bord. Met de pijltjes stel je de gewenste tijd in en de klok tikt af. Bij de nul hoor je een bel en tijdens het lopen zie je de zandloper lopen. Ook gewoon weer zo’n handige ingebouwde tool die je veel zult gebruiken.

DE KLOK WIDGET

De klok widget

 De klok widget spreekt voor zich natuurlijk, maar heeft toch ook een paar mogelijkheden. Zo kun je de klok met een 12 uur of 24 uur systeem neerzetten. Je kunt er ook voor kiezen om de kalender erbij te zetten, maar zonder kan ook.

3 tools om eenvoudig afbeeldingen aan je cursus toe te voegen

Afbeeldingen toevoegen aan een cursus hoeft niet moeilijk te zijn.
Hier zijn drie tools waarmee je kunt beginnen om heel eenvoudig een afbeelding aan je cursus toe te voegen.

1. Pablo van Buffer

Buffer’s Pablo app lijkt wellicht de eenvoudigste afbeeldingen creator voor e-learning te zijn. Buffer claimt zelfs dat je een afbeelding in minder dan 30 seconden kunt maken. De app laat je tekst aan een afbeelding toevoegen, welke je kunt stijlen en delen EN downloaden. Je hoeft niet per se een account aan te maken, je kunt het zo gebruiken.

Pablo

 

 


2. Canva

canva-designs
Canva is simpel maar ongelofelijk krachtig. Met Canva kun je allerlei soorten afbeeldingen maken, met een heel eenvoudige en overzichtelijke interface. Je kunt gebruik maken van bestaande lay-out’s. Feitelijk maak je teksten en afbeeldingen met een drag-en-drop interface. Aan het resultaat kun je niet zien dat het met zo’n eenvoudige interface is gemaakt. Een grote aanrader!!  Mijn Favoriet.

Canva

 

 


3. Placeit

Als je wilt laten zien hoe een website er uitziet op bijvoorbeeld een mobieltje of een Mac, dan kun je dit eenvoudig doen met behulp van placeit. Het werkt ook weer heel eenvoudig. Je laat het website adres in placeit, je kiest een afbeelding waarin je deze website wilt laten zien en de rest gaat vanzelf.

 

Placeit

 

 

 

Digiborden in de onderwijspraktijk. Didactische vernieuwing of…?

Digiborden in de onderwijspraktijk

Er is een uitgebreid onderzoek gedaan naar digiborden. Hieronder een paar conclusies.

Een aantal aspecten zien er positief uit, bijvoorbeeld: 

 • de meerwaarde bij het presenteren van informatie en bronnen,
 • de kracht van visualisering bij de uitleg,
 • het mogelijk maken van interactie en de organisatie van activiteiten met een klassikale inslag.

Het is echter niet altijd mogelijk eenduidige conclusies te trekken, bijvoorbeeld bij vragen als ‘Leidt toepassing van het digibord tot didactische vernieuwing of alleen tot perfectioneren van traditioneel onderwijs?’ en ‘ Worden de leerprestaties er beter van?’

Wat hebben we nodig om  het digibord tot een meerwaarde uit kunnen laten groeien?

 • Adequate scholing en professionalisering
 • Een goede schoolcultuur en implementatie strategie
 • Goed leiderschap en management support

Het is zeker de moeite waard het stuk eens te lezen:
Digiborden in de onderwijspraktijk: een review van de onderzoeksliteratuur. Een analyse van onderzoekrapportages uit de periode 2000-2007, door Ton Koenraad

 

Motivatie van de leerlingen vergroten

Een digitaal bord kan ook de interesse en de motivatie van de leerlingen vergroten, het leren versterken en een laagdrempelige manier vormen om nieuwe stof tot zich in te nemen in een leer omgeving die digitaal is.

Ook is een digitaal bord een spannende manier om nieuwe stof te leren met behulp van technologie en de juiste educatieve concepten.

Een digibord, ook wel smartboard genoemd, zijn zeer geschikt voor het instrueren van een gehele klas, dit omdat leraren de mogelijkheid hebben de technologie van het bord te combineren met de reguliere lessen. Alle leerlingen kunnen makkelijk betrokken bij de stof omdat deze centraal op het bord aanwezig is.

Ten slotte zijn smartboards ook heel tijdseffectief, omdat het digibord in contact staat met de computer kan de leraar een centrale planning overnemen zonder dit handmatig te hoeven doen. Digiborden nemen ook een corrigerende taak over, zo kunnen makkelijk gemaakte spelfouten gecorrigeerd worden bij leerlingen en kunnen de leerlingen direct zien wat ze goed en fout doen.

 

De kracht van het digitale schoolbord en de valkuilen

Duidelijke leerdoelen vormen een belangrijke voorwaarde voor effectief leren.

Een les zonder expliciet leerdoel is als een stuurloos schip: de les komt ergens terecht, maar niemand weet eigenlijk precies waar. In vrijwel alle gevallen leidt het ontbreken van leerdoelen tot activiteit- in plaats van doelgericht werken, waarbij de aanname is dat het bezig zijn ook tot leren leidt. Feitelijk staat het bezig zijn centraal in plaats van het leren van iets nieuws.Als het gaat om doelgericht leren kan het digibord zowel een positieve als een negatieve uitwerking hebben.

Er zijn leerkrachten waarbij het ‘flitsende’ en het ‘leuke’ het volledig gewonnen hebben van het doelgerichte.
Zij verliezen zichzelf in de ‘amusementsindustrie’ die de klas binnengehaald kan worden.
Maar leerkrachten die vanuit een duidelijk leerdoel met het digibord aan de slag gaan, zullen in veel gevallen juist betere mogelijkheden vinden om de leerlingen te laten leren.

Tien dont’s voor onderwijs met een digibord

Dont’1 Ga nooit met je rug naar de deelnemers staan.
Omschrijving: Dit is een van de grootste ergernissen De leerkracht zet de laptop zo neer dat hij het scherm of digibord voor zich ziet.
De docent instrueert vervolgens de groep met de rug naar de ruimte toegekeerd, Leerkrachten moeten niet praten tegen een bord. Zij moeten praten tegen de deelnemers.

Don’t 2: Maak geen schaduwen op het digibord met hand of lichaam.
Omschrijving: Vaak staat de leerkracht voor het digibord te wijzen op, of te praten over, dingen die op het bord worden geprojecteerd.

Don’t 3 Let op de weergave van afbeeldingen, te klein of scheefgetrokken.
(nb dit geldt voor losse beamers maar ook afbeeldingen op digiborden verdienen aandacht) Omschrijving: Vaak zien we veel te kleine of scheef weergegeven afbeeldingen Oplossing: Zorg ervoor dat het beeld het hele vlak waarop u projecteert vult en pas dat eventueel handmatig aan door de te schuiven met de projector.

Don’t 4 Laat het publiek niet in het donker zitten Beschrijving: Lesgeven en leren gaat niet in het donker.
In het donker zitten activeert en stimuleert niet, het daagt niet uit tot interactie.
Sterker nog, veel mensen worden slaperig in het donker.

Don’t 5: Blijf van dat bord af.
Beschrijving: Leerkrachten vinden het soms nodig om dingen op het digibord aan te wijzen. Dat draait vaak uit op een dansje tussen de laptop en het scherm.

Don’t 6: Verspil geen tijd met rommelen aan apparatuur.
Omschrijving: Lestijd mag niet worden verspild doordat apparatuur niet tijdig en goed is klaargezet.
Deelnemers zijn nooit klaar om te leren als de leerkracht niet klaar is om te doceren.

Don’t 7: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.
Omschrijving: De leerkracht bevindt zich meestal het dichtst bij de laptop of het digibord en kan alles goed zien, maar deelnemers achterin de ruimte zouden dat wel eens niet kunnen zien. Het is belangrijk om in- en uit te zoomen, zodat de deelnemers het beste kunnen zien wat de leerkracht projecteert.

Don’t 8: Kom van de spreekstoel en laat de deelnemers stralen.
Omschrijving: Leerkrachten roepen vaak vol trots hoe interactief hun lessen wel niet zijn en hoe betrokken deelnemers zijn. Terwijl ze eigenlijk bedoelen dat ze een digibord gebruiken als beamer voor hun eigen presentaties.
Oplossing: Er zijn vele manieren om de interactiviteit met deelnemers door het gebruik van een digibord vergroten. In plaats van projecteren en het presenteren aan studenten van hun videoclips, zou de leerkracht de deelnemers hun eigen video’s kunnen laten presenteren en bespreken.

Don’t 9: Een digiboard is geen vervanging van het schoolbord.
Beschrijving: Als een leerkracht een schoolbord/whiteboard wilt gebruiken doe dat dan, verspil dan geen lampen door alles via het digiboard te laten zien. Lampen zijn kostbaar. Statisch maar 1 ding laten zien is verspilling en onnodig.

Don’t 10 Een digibord is een middel, geen doel…verspil geen geld. 
Beschrijving: Veel te vaak zien we dat een leerkracht het aanwezige digibord helemaal niet gebruikt of niet goed weet hoe het te gebruiken.
Een digiboard is een middel om een doel te bereiken.
Oplossing: Voor het verspillen van duizenden en duizenden euro’s aan kostbare digiborden: denk na, wat je ermee wilt.

Onderzoek wijst meer en meer uit dat de prestaties van deelnemers niet hoger is in klaslokalen met digiborden (hier is veel tekst niet vertaald) Maar in het kort: bezint eer ge begint..

http://www.trendmatcher.nl/2011/11/tien-donts-voor-onderwijs-met-een.htmlAuteur: Karin Winters. Ook op dit artikel is een Creative Commons licentie van toepassing.

Update Inmiddels heeft Karin Winters nog een elfde Don’t toegevoegd:
Don’t 11 GEBRUIK GEEN WATERVASTE STIFTEN OM OP HET DIGIBORD TE SCHRIJVEN!

Veel interessante artikelen (zoals dit laatste deel) over het onderwijs te vinden op:
Trendmatcher tussen ICT en Onderwijs ™: Tien dont’s voor onderwijs met een digibord

Visual content creation tools

Visual Content Creation Tools

http://sociallysorted.com.au/36-visual-content-creation-tools/Are you wanting to create more visual content but don’t know where to start?

PhotoGrid is an app that I use to share to Instagram but you can use to create graphics to share anywhere. This app allows you to import non-square shaped photos onto a square background, edit backgrounds, add borders, and add text overlays to images to create compelling calls-to-action and motivational quotes to your own images for unique and fresh visual content. Available on iPhone and Android.

Canva makes it super easy to create graphics that get engagement on social media. With hundreds of layouts for Facebook, Pinterest, Twitter, and Google +, it shouldn’t take long at all to create something that stands out and looks great online. There’s plenty of other design types for marketers too, from email headers to blog graphics!

When you want to make more significant changes to your images Pixlr provides an easy to use editor with great features

I love the collage feature of PicMonkey. It makes it super easy to create tall infographic-style image that are perfect for Pinterest.


QuotesCover
is a busy marketers dream!  This online tools takes the ease of Canva and marries it with the built in templates and fonts of Over and Wordswag. There are no design skills needed with QuotesCover. Simply add your text, choose your background and font and voila, you’re done!

For those of you that are visual creatures, here is the SlideShare (or you can jump to the Cheat Sheet at the end of this post).

I love PicMonkey because it takes its tools from the best parts of a graphic designer’s and photographer’s brains. You have all the basics you need, but also a lot of instant, extra options like collages, overlays, fonts, and themes to bring ideas and creativity to your i
mages.

Sometimes more basic programs like Acorn and Canva aren’t going to cut it when you have a more specific vision to execute…this is where Adobe Creative Cloud will save your butt. The ability to work on an iPad and backup to the cloud is also a huge perk for content creators on the go.

I love Canva for two reasons! One it allows me to create visual content for multiple social platforms, quickly and easily. The second reason I love Canva is that my team and I can use it as a collaboration tool. We can all see the graphics, make suggestions and changes as needed.

 

Top 7 tools that saves you time when creating presentations

There are a lot of tools available for creating stunning presentations. Here I have a list of tools to create presentations really fast AND gorgious!

https://www.smore.com/Design flyers to spread the word online | Smore

Want to promote something online but don’t know how? Smore makes it easy. It’s also fun, for a change.
Go ahead, try and make an ugly flyer. Can’t be done.
Want a clean, minimalist look? Modern? Vintage? Smore has those, and more.
Smore flyers work seamlessly on phones and tablets.
Grab their attention with colorful, unique content
Remind people about your events, promote new products or sales, or just reach out with a weekly newsletter. As easy as sending a simple email.
Analytics designed for people who haven’t used analytics before. You’ll be an expert in no time.

 

https://www.haikudeck.com/Presentation Software that Inspires | Haiku Deck

Whether it’s a breakthrough business idea, a photo slideshow for your blog, or a mini manifesto, we know you have amazing stories to tell and ideas to share. Haiku Deck helps you find your creative flow.
Choose from a range of stylish fonts, layouts, and image filters to give your deck the exact look you want. No design skills? No problem. We’ve got you covered.
Get the free Haiku Deck iPad App or get creating right away with the Haiku Deck Web App. Our Getting Started Tutorial walks you through the process step by step.

 

https://www.canva.com/Amazingly Simple Graphic Design Software Canva

Canva makes design simple for everyone.
Create designs for Web or print: blog graphics, presentations, Facebook covers, flyers, posters, invitations and so much more. Many templates available.

 

http://www.emaze.com/emaze – Online Presentation Software – Create Amazing Presentations

Emaze is the next generation of online presentation software. Simply select any of our professionally designed free presentation templates to easily create an amazing visual experience for your audience. emaze features a proprietary state of the art HTML5 presentation maker that will create the slideshows, video presentations and even 3D presentations that you always dreamed of.
From 3D scenes to 2D slides various templates by top designers to fit your message.

 

http://presentain.com/Present. Engage. Grow. – Presentain

Presentain helps speakers engage and grow their audiences. You use smartphone as a clicker and audience can connect to your presentation using their devices. They can ask you questions, participate in polls, send you follow-up requests, share your slides and more.

While you present Presentain records your voice so when the presentation is over you can publish the slidecast (presentation slides with voice-over) and start growing your online audience.

 

 

https://slides.com/featuresslides.com

Slides is incredibly easy to use but the platform is also packed with functionality that we think you’ll love. Let us tell you about some of our favorite features.
The Slides editor is available right in your browser. All of your work is stored securely on our servers, accessible wherever you are.
Presentations can be viewed in any modern browser, including mobile phones and tablets. Touch devices are presented with a touch-optimized presentation.
Your presentations are private which means you’re the only one who can see them. You can choose to publish your work which makes it available to everyone.
Presentations can be remote controlled from any touch-enabled mobile device. Tap your phone and see the presentation update on the big screen.
You can embed your decks anywhere you’d like. If you’re a Pro user, you can also share secret links to your private decks.
Automatically sync your work on Slides to Dropbox so that you have an offline copy, and backup, of your most recent changes wherever you go.

 

http://getvoice.adobe.com/?PID=6146832Adobe Voice

Voice from Adobe is a great iPad app for making video presentations.
Say it one line at a time, with touch recording. Voice will make you sound amazing.
Pick from thousands of beautiful, iconic images to show your ideas. Then choose the perfect look.
Voice automatically makes your story move, with cinema-quality animation. Just press play.

snel een presentatie maken met Haiku Deck

 

http://www.winmagpro.nl/content/haiku-deck-een-gemakkelijk-alternatief-voor-powerpointHaiku Deck: een gemakkelijk alternatief voor Powerpoint

Hoewel Powerpoint nog steeds koning is onder de presentatietools, zijn er inmiddels meerdere kapers op de kust. Bunkr bijvoorbeeld, of Prezi. Ben je echter op zoek naar een tool die net zo werkt als PowerPoint, maar gebruiksvriendelijker aanvoelt? Dan is Haiku Deck iets voor jou.

Haiku Deck is een geweldig presentatieplatform dat zich op beelden focust. Hun doel is om presentaties simpel te houden, de tekst te beperken, elke dia op één idee te focussen en de beelden van hoge kwaliteit een verhaal te laten vertellen. Haiku Deck is een mix tussen een slide share presentatie en Instagram met verschillende thema’s en filters.

Haiku Deck kun je gebruiken als webapp nadat je je aanmeldt, of als iPad-app. Je logt in met je account waarbinnen jouw presentaties, hier ‘decks’ genoemd, opgeslagen worden. De interface van Haiku Deck is lekker simpel gehouden terwijl je toch genoeg mogelijkheden hebt om jouw slides persoonlijk te maken. Bovenaan in het scherm kies je in een menu een thema voor jouw slide, waarmee het font en de gebruikte kleuren op de slide bepaald wordt. Deze thema’s zijn gevisualiseerd door middel van achtergronden waarop het font te lezen is, waardoor je snel de juiste mood vindt voor jouw presentatie.

Een voorbeeldje:


Edmodo – Created with Haiku Deck, presentation software that inspires

https://mediaatelier.wordpress.com/2013/12/11/presentaties-in-een-nieuw-strak-jasje-haiku-deck/Het design waarmee je grafieken maakt is enorm gebruiksvriendelijk. Via handels pas je formaten binnen de grafiek aan. Uiteraard kun je elementen in de grafiek voorzien van de juiste informatie. Wel jammer is dat het thema niet slide-onafhankelijk is. Voor grafieken wil je soms toch specifieke kleuren gebruiken zonder je hele presentatie meteen ook in die kleuren vorm te geven. Hopelijk verandert dit nog, hoewel dit wel weer tegen de filosofie van een verhalende flow in je presentatie gaat.
Voor achtergronden put je uit een flinke database met vrij te gebruiken Creative Commons-beeld. Eventueel kun je tegen een bedrag beeld via Getty Images gebruiken. Haiku Deck heeft een interessante feature die je helpt om geschikt beeld te vinden. Tekst op je slides worden vertaald naar tags waarna Haiku Deck hier passend beeld bij selecteert. Natuurlijk kun je ook zelf zoeken in de database middels keywords, maar niet iedereen is even creatief in het zoeken naar geschikt beeld. Bovendien zijn de door Haiku Deck geselecteerde afbeeldingen constant geschikt.

Eigen beeld importeren is ook mogelijk. Dit kan van je eigen computer, maar bijvoorbeeld ook van Facebook, Google Drive, Dropbox of Flickr. Erg handig.

Ben je klaar met je presentatie, dan kun je deze exporteren naar het .PDF- of .PPT-formaat. Ook kun je ervoor kiezen om een presentatie te delen via social media.

Haiku Deck voor iPhone: simpel presentaties maken

Nog simpeler een Powerpoint-achtige presentatie maken dan met Haiku Deck? Dat was al een uitdaging op de iPad. En nu is het ook een uitdaging op de iPhone. Haiku Deck heeft een nieuwe update gekregen die de applicatie ook naar Apple’s telefoon brengt. Goed nieuws als je over beide apparaten beschikt en je even moet improviseren. Een presentatie maken in de iPad-app hoeft niet langer dan vijf minuten te duren. Ervan uitgaande dat je al weet wat je wilt zeggen en hoe je dat wil overbrengen dan, natuurlijk. Daarna kan je de nieuwe iPhone-variant als afstandsbediening gebruiken.

http://www.iculture.nl/apps/simpel-presentaties-maken-met-haiku-deck-nu-ook-op-iphone/In Haiku Deck gebruik je de rechter zijbalk om een nieuwe slide toe te voegen en bepaal je direct de indeling van de slide. Daarna pas je de tekst aan en kies je een achtergrondfoto uit je eigen fotoalbum, vanuit Dropbox, Picasa, Instagram, Facebook of uit het enorme fotoarchief van Getty Images. De tekst wordt automatisch uitgelijnd. Gebruik je een opsomming, dan wordt de tekst ook zo gepresenteerd. Binnen no-time kan je naar de volgende slide.

De functionaliteit van Haiku Deck op de iPhone zelf is beperkt. De applicatie dient twee doelen. In de app bekijk je eigen presentaties en presentaties van andere gebruikers in een timeline. De andere functie is dat je presentaties gedaan vanaf de iPad of de website, kan bedienen met de iPhone als afstandsbediening. Zo ga je met de iPhone in je hand tijdens het presenteren, naar de volgende of vorige slide.

5 gratis online tools om een instructiefilm te maken

5 gratis tools om een instructiefilm te maken

Een instructiefilmpje (screencast) is erg handig om je collega’s uit te leggen hoe bijvoorbeeld een ‘web 2.0’-tooltje of andere software werkt.

[social_quote duplicate=”yes” align=”default”]Tips voor het maken van een instructiefilmpje[/social_quote]

-Probeer het gekozen ‘screencast’-tooltje eerst uit. Zorg ervoor dat je alle mogelijkheden in je vingers hebt, voordat je het echte filmpje gaat maken.
-Met een niet te duur microfoontje kom je al een heel eind.
-Kies een rustig tijdstip om jouw filmpje te maken.
-Begin eerst met een draaiboekje (scriptje) te maken op papier.
-Maak de filmpjes niet te lang. Maximaal zo’n twee minuten film is meer dan genoeg.
-Verdeel het onderwerp van je filmpjes in “hapklare brokken”.
-Praat rustig, maar niet eentonig.
-Laat de bewegingen van de cursor en de opties waarop je klikt duidelijk zien.
-Maak een gratis account aan bij YouTube en begin een eigen kanaal.
-Maak bij ieder filmpje op YouTube een beschrijving bij de geüploade instructiefilmpjes.

5 online en gratis tools om een instructiefilmpje te maken:
#1. Screenr
#2. ScreenCastle
#3. Screencast-o-Matic
#4. GoView
#5. Screenbird

Zie ze allemaal op: 5 gratis online tools om een instructiefilmpje te maken « André Manssen blogt vanaf de Zijlijn…

7 gratis Powerpoint templates voor het onderwijs

In het onderwijs is het steeds weer zoeken naar een goede inspirerende template voor Powerpoint. Hier een aantal temptaties voor powerpoint die je zo in je les zou kunnen gebruiken. Oh ja, de temptaties zijn allemaal gewoon gratis.

Free Hand Drawn Callouts Graphics for PowerPoint Presentations

Using hand drawn graphics in your presentations can be really helpful to make stunning presentations with a personal touch. You can use the following collection of hand drawn PowerPoint graphics including hand drawn rectangles, hand drawn ovals and hand drawn callouts to decorate your presentations with a personal touch. For example, you can use the hand drawn shapes and PowerPoint graphics below to highlight important sections of your presentations, such as tables, cells, charts and more.   Free Hand Drawn Callouts & Graphics for PowerPoint Presentations

 

Free Chalkboard PowerPoint Template

Free Chalkboard PowerPoint template is a free PPT template that you can use to make presentations with a chalkboard background. The Web Marketing text embedded into this template is actually an image but you can replace the image by any other text or picture that you have. Moreover, you can create a hand drawn style and use a picture of a hand with a chalk in order to simulate the hand drawn effect.   Free Chalkboard PowerPoint Template | Free Powerpoint Templates

 

Kindergarten PowerPoint Template

Kindergarten PowerPoint Template is a free colour PowerPoint template with pencil illustration in the master slide that you can use to decorate your classroom PowerPoint presentations and kindergarten presentations. You can free download kindergarten PowerPoint template for Microsoft PowerPoint as a free PPT template for kindergarten presentations. The slide design has different pencil in the slide design with colours like red, blue, violet, orange, and so on. You can download free PPT template for kindergarten presentations to be used in classroom presentations for example to expose classroom rules or other classroom topics.   Kindergarten PowerPoint Template | Free Powerpoint Templates

 

School Board PowerPoint Template

School Board PowerPoint Template is a school PowerPoint presentation template for Microsoft PowerPoint presentations that you can download to decorate your school presentations. This free school slide background contains a blackboard image illustration as a slide background. You can use this dark blackboard template for back to school PowerPoint presentations or other school or presentations for classroom.   School Board PowerPoint Template | Free Powerpoint Templates

 

Free Educating Children PowerPoint Template

Free Educating Children PowerPoint template has an orange and white background with the word ‘SCHOOL’ spelled out with building blocks. A child’s hand covers one of the building blocks, indicating that he assembled the blocks himself to form a word. Teach children the basics of writing and spelling with free PowerPoint slides. The text in these slides is a large size so children can read from a distance. Use simple and bright educational templates, such as Free school Planning PPT slides and Education School PowerPoint theme.   Free Educating Children PowerPoint Template

 

Math Numbers PowerPoint Template

This is a free Math PowerPoint presentation template for Mathematics teachers and professors. You can download Math Numbers PowerPoint Template for Maths e-learning courses online as well as other Math presentations or finance PowerPoint presentations requiring a calculator image with numbers. Free Maths slide design has a blue curved with an ink splash effect and numbers splashing from the calculator. You can download this free calc PowerPoint template for Maths presentations or e-learning courses in the School or University.   Math Numbers PowerPoint Template | Free Powerpoint Templates

 

Free Molecule PowerPoint Template

Free molecule PowerPoint template is not only ideal for a Chemistry class, but also the conference room. It helps break down the various aspects of your business, the way that compounds can be broken up in the form of small molecules. The free PPT theme has a pinkish tone, which is quite subtle in appearance, and gives a nice look to those presentations. Whether you have a business assignment, or want to ace a Chemistry presentation, you can benefit through free Nuclear medicine PPT theme, and laboratory analysis PPT slides.Free Molecule PowerPoint Template | Free Powerpoint Templates

[listly id=”1en” layout=”gallery”]

Stappenplan voor een goede presentatie met Prezi

Prezi is allang geen nieuwtje meer in het land der presentaties. Je kunt je les niet meer pimpen met een gewonde in- en uitgezoomde prezi. Daar stinkt niemand meer in. Gelukkig maar, want nu kunnen we tenminste over gaan tot echte nuttige dingen die je met Prezi kunt doen.
Dit hoef je niet alleen te doen, want er zijn al een paar bedrijven of websites die inspringen in het gemak wat we zoeken bij het maken van een goede presentatie.

Allereerst moeten we dan bedenken: Wat is dan een goede presentatie en hoe kun je je voorbereiden?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Presenteren is belangrijk in het onderwijs, en ook later in het zakenleven, maar veel mensen vinden het eng of erg vervelend om te doen. Vaak vinden ze dat het niet goed gaat, of zijn ze heel erg zenuwachtig. Dit is niet nodig, zolang je een presentatie maar zo goed mogelijk voorbereid.
Op Hoe maak je een goede presentatie vind je aantal tips.

Stap 1. Het denkproces.  Bepaal de context. Aan een presentatie gaat een aantal fasen vooraf. Bepaal allereerst de context van uw presentatie. Beantwoord daarvoor vragen als: – Voor welke gelegenheid is de toespraak? – Wat is het doel ervan? Wat wilt u bereiken? – Weet u voldoende over het onderwerp? Hoe en bij wie verzamelt u meer informatie? – Wat is de boodschap? Wat wilt u dat mensen zich na afloop herinneren? – Welke toon slaat u aan? Wordt dat overtuigend, offensief, defensief, emotioneel of grappig? – Wie is uw publiek? Zijn het mensen die u niet goed kent, of juist mensen die u vaak ziet, zoals uw medewerkers? – Wat weet het publiek over het onderwerp? Zorg dat woordkeuze en inhoud aansluiten bij hun kennis- en ervaringsniveau. – Kan het publiek reageren? – Bent u de juiste persoon voor deze presentatie en/of dit publiek? Zou iemand anders in uw bedrijf geschikter zijn?

Stap 2. Voorbereiden.  De inhoud van een krachtige presentatie is eenvoudig, kort, ondubbelzinning en spreekt uw publiek aan.
Probeer als het kan aan te sluiten bij actuele gebeurtenissen, of recente ervaringen van het publiek. Gebruik voorbeelden die herkenbaar zijn voor veel mensen, zoals sport, reizen en relaties.

Een aantal tips voor een goede voorbereiding: – Zorg naast inhoud ook voor een emotionele inbreng. Het gaat niet alleen om de harde feiten, ook de gevoelswaarde is belangrijk. – Maak cijfers en feiten visueel: laat ze niet alleen zien, beschrijf ze ook zo beeldend mogelijk. – Ga niet te veel in op details, die vergeet men makkelijk. De grote lijnen zijn in een gesproken tekst belangrijker. – Ga na of er nog andere sprekers zijn en of het zinvol is om op hun presentatie in te spelen. – Tips om de presentatie te beginnen:   – Begin met een vraag over een onderwerp dat leeft bij het publiek. Uw toehoorders voelen zich dan gelijk betrokken en u heeft direct de aandacht te pakken;   – Haal een recente gebeurtenis aan;   – Vertel een anekdote. – Tips om de presentatie af te sluiten:   – Stel een prikkelende vraag;   – Geef een korte samenvatting of conclusie;   – Doe een oproep tot actie.

Stap 3. Schrijven. Als u de inhoud heeft bepaald, dan gaat u de presentatie schrijven. Het werkt vaak goed om hem helemaal uit te schrijven en daarna samen te vatten in een aantal kernwoorden. Schrijf in ieder geval de openingszin en de slotzin helemaal uit: dit is de tekst die de toehoorders het meest bijblijft.Een presentatie houden? Zo bereidt u hem goed voor

 

20 andere online presentatie tools

PowerPoint Passé? Keynote kansloos? Voorlopig nog niet, maar de concurrentie neemt wel sterk toe! Het is gewoon smullen als je ziet wat er op dit moment allemaal aan online presentatietools beschikbaar is. Services waarmee je presentaties kunt maken, kunt delen en van commentaar kunt voorzien. De gebruiksvriendelijkheid is sterk verbeterd, de online features zijn soms veel rijker en vrijwel alle services zijn gratis beschikbaar. Hier staat zo’n lijst met allerlei presentatietools:

ajaxPresents
BrinkPad.com
Empressr
Google Docs
Preezo
Presentation Engine
PreZentit
Scooch
SlideAware
SlideBurner
Slidelive
SlideShare
SlideRocket
Spresent
ThinkFree
Thumbstacks
Vcasmo
Zoho Show
lees alle beschrijvingen op : Top 20 Online presentatie tools

 

 

Presenteren met Prezi Boek

Boek: Presenteren met Prezi, 3e editie
Presenteren met Prezi | Blog rondom het boek Presenteren met Prezi van Hedwyg van Groenendaal

 

“Dit boek is een ideaal startpunt voor de Prezi-leek”
“Prezi prikkelt mijn creativiteit!”  Presenteren met Prezi | Blog rondom het boek Presenteren met Prezi van Hedwyg van Groenendaal

 

Templates

Vanzelfsprekend is het altijd handiger als iemand anders al het meeste werk heeft gedaan. Er bestaan aardig wat templates die je kant en klaar kunt hergebruiken. Ik heb er een aantal voor je gezocht:

Prezibase – Prezi Templates

Prezibase is an independent (not affiliated with Prezi.com) marketplace for ready-made Prezi templates. This means you can focus more on the content of your presentation and worry less about the design. Download a Prezi template you like Open the file (.pez) in Prezi Desktop Add your content and get prezenting!Prezibase – Prezi Templates

 

 

Prezzip: Prezi templates

Prezzip helps you tell your story in an engaging prezi. We have 1000+ prezi templates for your convenience and offer custom design services for our clients from around the globe. Prezzip: Prezi templates

 

Hergebruiken van een bestaande Prezi

Zelf eenvoudig een website maken met deze tools

Gratis een eigen website maken kan zeker. Op deze site kun je lezen hoe.  Maar je kunt ook honderden (of zelfs duizenden euro’s) aan de ontwikkeling van een eigen website besteden. Dat ligt helemaal aan jezelf. 

Wat je in ieder geval nodig hebt als je (al dan niet gratis) een eigen website wilt maken, is een domeinnaam (zoals:  ‘www.naamvanmijnwebsite.nl’). Ook heb je altijd een web hosting service nodig (dat is een bedrijf dat de webpagina’s die je hebt gemaakt op zijn computer zet). Als je je webpagina’s op je eigen computer laat staan, kan niemand ze zien behalve jij zelf!

Hier vind je praktische hulp, ook als je nog een beginner bent! Maar je kunt ook honderden (of zelfs duizenden euro\’s) aan de ontwikkeling van een eigen website besteden. Wat je in ieder geval nodig hebt als je (al dan niet gratis) een eigen website wilt maken, is een domeinnaam (zoals: \’www.naamvanmijnwebsite.nl\’).

Hoe maak ik een website? Wil je een eigen website maken? Lees hier hoe je daarbij het beste te werk kunt gaan!Hoe maak ik een eigen website?

 

Webklik

Webklik is een online website builder. Je kan met Webklik simpel en zonder kennis van HTML een prachtige website maken. 100% gratis.  Webklik is de enige gratis Nederlandse webbuilder die geen reclame op je websites laat zien. Je krijgt gratis 25 MB ruimte tot je beschikking.

 • Verander je lay-out met 1 muisklik. Keuze uit meer dan 40 lay-outs.
 • Upload je foto’s en laat ze aan de rest van de wereld zien.
 • What You See Is Wat You Get. Je website schrijven als in Word.
 • Maak een gratis website zonder reclame. Geen kennis van HTML nodig. Een site maken is gratis en makkelijk. Ruim 535.000 Nederlanders maken gratis hun website met Webklik. Lees verder…

 

WordPress

WordPress is een persoonlijk publicatie platform gericht op schoonheid, webstandaarden en gebruiksgemak. WordPress is van onschatbare waarde en dat geheel gratis.WordPress › Nederland

Wanneer je een domeinnaam hebt dan kun je daar het systeem WordPress op installeren. WordPress is gratis software voor het maken van websites. Het is een zogenaamd CMS (Content Management System), je gebruikt dit om je website mee te bouwen en te beheren.

Voor WordPress zijn letterlijk duizenden designs gratis te downloaden. Voor WordPress heten designs “thema’s”. Je kunt deze downloaden en op je eigen website plaatsen. Je kunt voor gratis design gaan (even Googlen) maar je kunt ook naar Themeforest.net of Woothemes.com gaan. Daar vind je zeer hoogwaardige en moderne designs voor erg weinig geld.

Wanneer je dan een mooie strakke website neer hebt gezet kun je gaan uitbreiden met extra functionaliteiten en natuurlijk de website beter optimaliseren qua SEO en gebruiksvriendelijkheid. Je doet dat aan de hand van WordPress plugins.

Wanneer je op WordPress plugins klikt zie je een mooi lijstje van handige functionaliteiten die ik je aanraad om te gebruiken. Je kunt hier op de site van WordPress nog meer plugins vinden.Zelf een website maken met WordPress? (Stappenplan)

 

Weebly

Weebly staat in de top 50 van de beste websites volgens TIME en biedt iedereen een verrassend eenvoudige manier om een unieke site te maken. Maak een gratis website, blog of online winkel met onze krachtige websitebouwer.

Krachtige websitebouwer Het is opmerkelijk gemakkelijk een hoogwaardige site te maken u zult deze met trots delen. Moderne en unieke thema´s De perfecte uitstraling voor site is nu ook perfect op uw telefoon en tablet. Complete eCommerce Everything you need to start selling online iPhone en Android Apps Beheer uw site en plaats onderweg berichten met onze 5-sterren apps.

Weebly is perfect om te gebruiken met je leerlingen. Er is een speciale éducation versie. Je bent dan als docent ‘in control’ over de websites van je leerlingen.Free website | Free blog | Create a free website

 

Maak een gratis professionele website – Webnode

Uw nieuwe professionele website klaar in slechts een paar minuten met Webnode. Kies een professioneel design en trek meer klanten aan!

Als u wilt weten hoe u een gratis professionele website maakt om zo meer klanten aan te trekken, dan kiest u voor Webnode. Het maken van je eigen website is nog nooit zo eenvoudig geweest! U kunt uw eigen domeinnaam registreren om uw website een meer professioneel design te geven.

Kies uit een wijde varieteit aan professioneel ontworpen sjablonen, voor alle soorten bedrijven. Wij weten dat tijd waardevol is, dus wij voorzien al de inhoud die u nodig hebt om uw bedrijf live en online toegankelijk te maken.

U kunt een gratis professionele website maken op Webnode, voor onbepaalde tijd. Voor onze nieuwe Business gebruikers, bieden we een gratis 30 dagen proefversie aan van ons Standaard Business pakket. Na deze 30 dagen zal uw zakelijke website blijven bestaan, maar met een beperkte dienstverlening. In ons standaard pakket bieden wij u nog meer diensten, zoals multi-taal mogelijkheden, wachtwoordbeveiliging, 20 e-mail adressen, 10 GB bandbreedte per maand, 2000 MB opslagruimte en nog veel meer. Als u zich bij ons registreert, zult u zien dat Webnode de beste gratis websitebouwer is die er vandaag de dag bestaat.Maak een gratis professionele website – Webnode

 

Simpsite – Zelf een website maken – 100% gratis

Zelf een website maken? Dat kan met Simpsite. Helemaal gratis, geen reclame op je site, en zeer eenvoudig. Iedereeen kan het, ook zonder computerkennis. Ook voor bedrijven.

Regelmatig krijg ik complimenten over de mooie site die ik met Simpsite heb gemaakt Was blij om te ontdekken dat Simpsite echt simpel werkt. En het resultaat mag er wezen Het werkt makkelijk, het heeft een hoge kwaliteit en het is nog gratis ook! Ik heb een eigen layout ontworpen, mijn site is uniek en prachtig geworden Door Simpsite was ik in staat mijn bedrijf te promoten aan de wereld en dat werkte!Simpsite – Zelf een website maken – 100% gratis

 

JouwWeb.nl

Op JouwWeb maak je gratis en eenvoudig een eigen website, naar jouw wensen! Al meer dan 300.000 gebruikers. Meld je direct aan!

Goed, fijn en makkelijk om mee te werken. Ziet er professioneel uit. JouwWeb geeft wat de gebruiker verwacht van een website.#1 Gratis Website Maken! Eenvoudig en Professioneel. JouwWeb.nl

 

Google Sites

Google Sites is a structured wiki- and web page-creation tool offered by Google as part of the Google Apps productivity suite. Owners have full permissions to modify design and content of the entire Google Site, whereas editors cannot change the design of the site. Viewers can only view the site and are not permitted to make any changes to text or otherwise.Google Sites – Wikipedia, the free encyclopedia

Creatieve onderwijs gerelateerde tools voor de Mac

Edshelf heeft heel veel tools beschreven die leuk zijn om te gebruiken in je les.

Ik heb hieronder een paar verzamelingen voor je gevonden die je creativiteit een beetje helpen.

 

The Creative Tools Collection by Jean Morgan

Curated by Jean Morgan Macintosh tools that allow me to manipulate graphics, audio, movies and animation documents. The results would then be used in word processing, multimedia, video and music applications. The Creative Tools Collection by Jean Morgan

 

 

 

The Creation Tools Collection by Expanding Technology in the Classroom

Curated by Expanding Technology in the Classroom Tools that help you and your students tap into their creative minds. The Creation Tools Collection by Expanding Technology in the Classroom

 

 

The Creative Advanced Tools Collection by Jean Morgan

Curated by Jean Morgan There are exceptional, free and inexpensive applications out there. Some are coming through open source programmers, some have limitations on use but still enable the Save and Print functions, and some are only available to teachers and some students. The Creative Advanced Tools Collection by Jean Morgan

Powerpoint | How To Insert YouTube Videos in PowerPoint Without Embed Code + MORE

[Buzz_Burner_Fresh_Updates]

Online Advent Calendar Template

– presentationmagazine.com

You can use this free advent calendar in PowerPoint or you can print it and use it on your wall. We have also designed an online version of the advent calendar. If you are using it in PowerPoint, use the first slide, then delete a number on each day and a picture will be […]

more at: presentationmagazine.com »

How To Make A Flowchart in PowerPoint

– free-power-point-templates.com

How To Make A Flowchart in PowerPointA flowchart is meant to display a task or process in a sequence. Such charts are often required for making business diagrams, models showing production processes and tasks. There are various methods by which you can create flow charts in PowerPoint, including with the help of SmartArt Graphics, shapes and readymade templates. How To Create […]

more at: free-power-point-templates.com »

How to Create a PDF Presentation from JPG Images

– free-power-point-templates.com

How to Create a PDF Presentation from JPG ImagesThere are several reasons why you may be interested to make a PowerPoint presentation in PDF format from images. For example, recently we came to the need of saving a PDF presentation from Microsoft PowerPoint but unfortunately the PPT presentation had restricted fonts or fonts could not be Make sure to select the images in […]

more at: free-power-point-templates.com »

How To Insert YouTube Videos in PowerPoint Without Embed CodeThere was a time when we could insert YouTube videos in PowerPoint by simply copying the embed code of the video. However, ever since the YouTube API experienced a change, this feature is no longer functional. While there is a fix floating around which is supposed to work if you tweak the video’s embed code, […]The post How To Insert YouTube Videos in PowerPoint Without Embed Code appeared first on SlideHunter.com.

more at: slidehunter.com »

How To Write A Script For A PowerPoint PresentationWhether it is a business presentation or it is presenting yourself at school or college levels, a good script is very essential and forms the foundation for an effective demonstration. It is the only element that can make or break your success and covers your choice of words, the arguments and how you convey your […]The post How To Write A Script For A PowerPoint Presentation appeared first on SlideHunter.com.

more at: slidehunter.com »

5 Ways To Keep A PowerPoint Presentation InterestingAn appealing presentation can pave the way for winning the heart of your audience. On the other hand, being made to forcibly sit through a boring presentation can be an extremely frustrating experience for anyone of us. So, try to keep your PowerPoint presentation as interesting as possible and hit the right cord of your […]The post 5 Ways To Keep A PowerPoint Presentation Interesting appeared first on SlideHunter.com.

more at: slidehunter.com »

Christmas Cracker (Warm) PowerPoint Template

– presentationmagazine.com

This colourful template shows a picture of a Christmas cracker.  The bright colours are quite a contrast to the golden and white snowflake background. Christmas crackers are an integral part of Christmas celebrations. A cracker consists of a cardboard tube wrapped in a brightly decorated twist of paper, making it resemble an oversized sweet-wrapper. Typically, […]

more at: presentationmagazine.com »

Generate Customizable Flare Text Effect For PowerPoint PresentationsText effects in PowerPoint Presentations can be an effective method for making impressive slides that can instantly grab the attention of the audience. Such slides can be made for various purposes, such as for introducing a topic or the presentation. You can also amalgamate text effects in the form of video animations or animated slides […]

more at: free-power-point-templates.com »

PowerPoint 2010 Animation Painter

– youtube.com/user/powerpoint2010?feature=results_main

Powerpoint | How To Choose The Best Topic For Your PowerPoint Presentation? + MORE

[Buzz_Burner_Fresh_Updates]

How To Choose The Best Topic For Your PowerPoint Presentation?In order to become a public speaking extraordinaire, you need to know your topic first. Obviously, it is not the only thing that you need to consider but it plays a vital role in the success of your PowerPoint Presentation. PowerPoint is a magnificent technical tool that permits everyone from school children to high ranking […]

more at: free-power-point-templates.com »

What Makes An Excellent PowerPoint Design?

– free-power-point-templates.com

What Makes An Excellent PowerPoint Design?When designing your PowerPoint Presentation, it is imperative to ensure that it is promoting you and your business effectively and professionally. It needs to enhance your image to the audience so that they get a clear idea what you represent and who you are. It is the design does not match the message and content […]

more at: free-power-point-templates.com »

How to Share PowerPoint Online as Talking Videos

– free-power-point-templates.com

How to Share PowerPoint Online as Talking VideosPowerPoint presentations are a very efficient tool for communication, blending effectively images, text and voice comments to provide the audience with a fully immersive learning experience. The knowledge and expertise included in PowerPoint presentations can also effectively be shared with a wider audience beside the one attending the live presentation. This could include colleagues, peers, […]

more at: free-power-point-templates.com »

30+ High Quality Ribbon Fonts To Enhance Your Design

Here at hongkiat.com we are fans of typography (who isn’t, right?) but we really love fonts that have a personality of their own. Previously, we’ve published fonts of the gothic and horror kind, abstract and grunge, cartoon and comic, sci-fi and hand-drawn. Then there are fonts that are great for titles and headlines, for a professional finish, for new design and modern websites.

Today, we’re looking into an eye-catching font, one with a classic touch and beautiful curves. These fonts are not something you (designers) use on a regular basis, but when it comes to designing for the holiday season, these fonts, are golden.

High Quality Ribbon Fonts

In this compilation are 30+ ribbon fonts. Some of them are free while others are available for an affordable price. Try them out and maybe you might find a font that tickles your fancy. Otherwise, you might want to try turning your own handwriting into a font or checking out what other designers look for in a font.

Recommended Reading: 100 Must-Have Free Fonts For Commercial And Personal Use

Free Ribbon Fonts

These fonts are available for free. Visit the creator’s site to get a closer look at the fonts as well as to download the font file.

Airstream

Airstream

Cyrillic Ribbon

Cyrillic Ribbon

HFF Ribbon

HFF Ribbon

Curly Ribbons

Curly Ribbons

Ribbon Trim

Ribbon Trim

Ribbon Happy

Ribbon Happy

Ribbon Bold

Ribbon Bold

Ribbon Of Hope

Ribbon Of Hope

Ribbon Extended

Ribbon Extended

Ribbon 131 Bold BT

Ribbon 131 Bold BT

Tribbon

Tribbon

Lavanderia

Lavanderia

Bladeline

Bladeline

Ridge

Ridge

Ribbon Banner

Ribbon Banner

Ribbon Font

Ribbon Font

Riesling

Riesling

BCS Benwood

BCS Benwood

Uralita

Uralita

Barkentina

Barkentina

Ribbon Effect Of Letters

Ribbon Effect Of Letters

Ribbon Candy

Ribbon Candy

Ribbon

Ribbon

Paid Ribbon Fonts

Here are 10 more ribbon fonts that are available for a price. Some have a clear price tag while others are available for credits. Some prices differ based on licensing conditions, the file type and resolutions.

Coloured Set Paper Ribbon

Coloured Set Paper Ribbon

Font Design Ribbon Alphabet

Font Design Ribbon Alphabet

Blu Halftone

Blu Halftone

Paper Tape

Paper Tape

Fashion Ribbon

Fashion Ribbon

Craft Ribbon

Craft Ribbon

Carolyna

Carolyna

Noveu

Noveu

Scotch Tape Vector

Scotch Tape Vector

Blu

Blu

image

image image image image image

imageimageimage

Via: hongkiat.com

Powerpoint | Animated Highway Video For PowerPoint Presentations + MORE


Powerpoint gebruik in de les.

 

Hieronder een aantal artikelen met interessante informatie over Powerpoint gebruik in het onderwijs, maar ook Powerpoint nieuws in het algemeen. De artikelen zijn allen in het engels.

[Buzz_Burner_Fresh_Updates]

Animated Highway Video For PowerPoint Presentations

– free-power-point-templates.com

Animated Highway Video For PowerPoint PresentationsMost presentations are like a journey where the presenter displays different aspects of his point of view from the start to the very end. Information Highway Video Background for PowerPoint presentations is a customizable animation which shows different digital devices traveling across a highway. Customize And Download Video Background in Different Formats This video background […]

more at: free-power-point-templates.com »

How to Change Default Font Color in a PowerPoint Presentation TemplateIf you want to change the font color used in a PowerPoint presentation then you can do this by changing the color in the Slide Master view, which is similar to edit a PowerPoint template. In fact, this is the same procedure we use when we created our free PowerPoint background templates and slide designs […]

more at: free-power-point-templates.com »

PowerPoint 2010 Animation Painter

– youtube.com/user/powerpoint2010?feature=results_main

Create Custom Smartphone Clipart For PowerPoint With Swipe EffectWhile you can download clipart from within PowerPoint and the Microsoft website, it is often suitable only for a small amount of area on your slide and lacks eye-catching imagery. Presenter Media is a website which offers a wide variety of Animated Clipart and templates for PowerPoint and Keynote. If you wish to create custom […]

more at: free-power-point-templates.com »

5 Ways To Make A Boring PPT Look InterestingFor an audience, there is nothing worse than being forced to sit through a boring PowerPoint Presentation. However, advancements in technology are allowing professionals and students to make presentations more effective and engaging. If you are due to give a PPT and the subject matter sounds to be boring then certainly you will need to […]The post 5 Ways To Make A Boring PPT Look Interesting appeared first on SlideHunter.com.

more at: slidehunter.com »

How To Make A PowerPoint Background?As the number of users of PowerPoint are increasing day by day, the use of distinguished PowerPoint backgrounds in presentations are also on a steady rise. By using PowerPoint, you can create any form of background you may require, be it backgrounds with religious imagery, music or even animated backgrounds. With plenty of free PowerPoint […]The post How To Make A PowerPoint Background? appeared first on SlideHunter.com.

more at: slidehunter.com »

PowerPoint Template With Thief Running Across Rooftops in HD AnimationPresenter Media is well-known for coming up with innovative PowerPoint Templates, clipart and video backgrounds. Thief Text is yet another amazing video background by Presenter Media which can also be downloaded as an Animated PowerPoint Template with thief animation. The video animation can be customized with a specific text before downloading it which can include […]The post PowerPoint Template With Thief Running Across Rooftops in HD Animation appeared first on SlideHunter.com.

more at: slidehunter.com »